diumenge, 12 de maig del 2013

Com cercarem la informació?


Cercar informació requereix tenir molt clar una sèrie d’aspectes,com ara què busquem, per a què ho volem, com ha de ser la informació, què en farem d’aquesta informació,etc.
Per això, a continuació us facilitem instruccions de recerca d’informació perquè sigueu més eficients a l’hora de buscar-la.
1-      Definir el que voleu investigar.
2-      Determinar els conceptes claus i els que no sapigueu el seu significat, buscar-los en el diccionari. A continuació subratllar totes les paraules claus de l’article o document que contè la informació.
3-      Per què ho busco? Que en faré?  (redactar les respostes al guió facilitat per les mestres que ens servirà per obtenir informació de l’època i així poder gravar un curt metratge).
4-      Definir l’abast de la informació que necessito.
5-      Saber administrar el temps disponible per realitzar l’activitat. Organitzar la feina per poder acabar-la en el temps establert (quatre sessions de classe).
6-      Treballar cooperativament (organitzar i intercanviar opinions amb la resta del grup per arribar a acords comuns i acceptar les decisions de la majoria).
7-      Ajudar sempre a un membre del grup, ja que repercuteix favorablement en tot l’equip.

A més de tenir en compte aquestes consignes, tots els membres del grup tindreu un rol determinat, que definirà el que farà cadascun de vosaltres.
v  Secretari del grup à  Prendrà nota de totes les decisions de grup i redactarà una part del treball a entregar.
v  Ajudant del secretari à Redactarà la resta de treball que no faci el secretari.
v  Portaveu à Serà el responsable i coordinador del grup. També fomentarà la participació de tot l’equip.
v  Cercador à Serà el membre de l’equip que busqui la informació a les pàgines web. Haurà de llegir la informació trobada a la resta del grup. La tasca de llegir la podrà intercanviar amb el portaveu.

TOTS ELS COMPONENTS DEL GRUP PARTICIPARAN EN LA REDACCIÓ DE LES RESPOSTES.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada